Vanaf wanneer code 95 verplicht
18 juli 2019 
in Blog

Vanaf wanneer code 95 verplicht

Vanaf wanneer code 95 verplicht, dat is een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoord is makkelijk: voor alle beroepschauffeurs in heel Europa geldt de verplichting om code 95 te halen. Deze code 95 is een aanduiding op het rijbewijs. Er zijn een aantal vrijstellingen, maar in principe moet iedereen die goederen vervoert code 95 halen. Dit geldt zowel voor eigen vervoer als voor vervoer van derden.

Ik heb een vrachtwagen- en busrijbewijs, moet ik nu 2 keer code 95 halen?

Nee, gelukkig niet. De code  geldt zowel voor het vrachtwagen- als busrijbewijs. Je hoeft dus maar één keer de cursussen te volgen, en daarna krijg je de code aanduiding achter beide rijbewijzen.

Ik rij niet meer dan 12 uur per week, moet ik dan ook code 95 halen?

Ja, ook dan moet je tegenwoordig de code 95 halen. De 12-uurs vrijstelling is namelijk vervallen.

Ik ben van voor 1955, moet ik dan code 95 halen?

Ja, ook dan moet je de code 95 halen. Deze vrijstelling is ook komen te vervallen. Wanneer je nu beroepsmatig wil rijden moet je altijd de code 95 hebben.

Hoe haal ik de code 95?

Om dit te behalen volg je onderstaande cursussen:

  • 4 theoriecursussen van 7 uur of met e-learning 2,5 uur
  • 1 praktijkcursus van 7 uur of met e-learning 2,5 uur

vanaf-wanneer-code-95-verplicht

Dit is de makkelijkste manier om code 95 te behalen

Per cursus volg je dus 4,5 uur thuis op de laptop, tablet of telefoon. De overige 2,5 uur volg je dan klassikaal. Op deze manier kun je met 12,5 uur klassikale les de gehele code 95 halen.

code-95-aanmelden

Over de schrijver
Code95cursus.nl is een onderdeel van Kees de Vaan opleidingen uit Wijk en Aalburg. Al sinds 1964 verzorgen wij opleidingen in de Transport & Logistiek. Ons doel is om de code 95 zo efficiënt mogelijk in te plannen. Dit doen we niet alleen op onze locaties, maar ook in-company bij bedrijven in heel Nederland. Dagelijks werken wij met 15-20 enthousiaste docenten & instructeurs aan het opleiden van mensen.
Reactie plaatsen