Rijbewijs code 95 geboren voor 1955
29 januari 2018 
in Blog

Rijbewijs code 95 geboren voor 1955

Hoe zit het met je rijbewijs code 95 als geborgen bent voor 1955? Voor 1 juli 2015 gelden de volgende vrijstellingen. Een chauffeur hoeft geen code 95 te hebben als:

  • De chauffeur niet meer rijdt dan 12 uur per week
  • Of als de chauffeur voor 1 juli 1955 geboren is

Deze vrijstellingen niet meer! Iedereen die nu dus beroepsmatig wil rijden moet code 95 op het rijbewijs hebben staan.

Code 95 er op laten zetten tot de geldigheid van het rijbewijs?

Er is een tijd geweest (voor 1 juni 2015) dat de oudere chauffeurs de code 95 gratis op het rijbewijs konden laten zetten. Dit was dan geldig tot de einddatum van het rijbewijs. Dit kan niet meer. Wanneer je nu beroepsmatig wil rijden moet je code 95 hebben.

Wat moet ik doen om de code te behalen?

Om de code 95 te behalen dient er 35 uur nascholing gevolgd te worden. Dit kan met 5 met dagcursussen van 7 uur. Wat ook mogelijk is om de cursussen te volgen met thuisstudie. Per cursus kun je dan 4,5 uur thuis volgen op de laptop, tablet of telefoon, en de resterende 2,5 uur volg je dan klassikaal.

Dit systeem werkt zeer gebruiksvriendelijk, en is zelfs voor mensen die geen ervaring met een computer uitstekend te doen. Het voordeel van deze cursussen is dat je niet zo lang in de klas hoeft te zitten.

Wat kost het behalen van de code 95?

Wij krijgen regelmatig chauffeurs van voor 1955 aan de balie die er over twijfelen om de code 95 te behalen. Voor de meeste chauffeurs is het nog een hobby om af en toe een ritje te rijden, en is het niet meer de moeite om zoveel geld uit te geven.

Wij begrijpen dit volkomen en daarom hebben wij een speciaal pakketje gemaakt voor chauffeurs van voor 1955. Voor meer info over dit actiepakket neem contact met ons op. Let op: dit pakket geldt alleen voor mensen van voor 1955.

Over de schrijver
Code95cursus.nl is een onderdeel van Kees de Vaan opleidingen uit Wijk en Aalburg. Al sinds 1964 verzorgen wij opleidingen in de Transport & Logistiek. Ons doel is om de code 95 zo efficiƫnt mogelijk in te plannen. Dit doen we niet alleen op onze locaties, maar ook in-company bij bedrijven in heel Nederland. Dagelijks werken wij met 15-20 enthousiaste docenten & instructeurs aan het opleiden van mensen.
Reactie plaatsen